Kun lapsuudessani haaveilin tulevani opettajaksi, en tiennytkään, kuinka läheltä sitä työtä ammatillinen unelmani lopulta löytyisikään. Se, että saan valmentaa työkseni ihmisiä kohti heidän omia tavoitteitaan ja unelmiaan, ei ole silkkaa sattumaa, vaikka toisinaan ihmettelen itsekin, miten kauan kesti löytää tälle, oikealle polulle. Kohti tätä työtä on elämäni ohjannut minua kevyin töytäisyin vuosien ajan.

Jo nuoruusvuosinani muistan olleeni äärimmäisen kiinnostunut ihmismielestä ja siitä, miten eri tavoin ihmisten asennoituminen itseensä ja maailmaan voi toisistaan erota. Miksi toiset vaikuttavat uskovan aina jopa ihmeisiin, kun toiset taas perustavat ajatuksensa siihen, mitä ovat kokeneet ja todeksi voineet todistaa? Miksi toiset pystyvät luomaan unelmiensa elämän, kun toiset avoimesti myöntävät tyytyvänsä siihen, mitä on annettu? Olen yli 20 vuoden ajan ahminut self help -kirjallisuutta ja kursseja itsensä kehittämiseen liittyen, alun perin siitä syystä, että halusin ymmärtää, mikä tapa ajatella on itselleni ominaisin. Viime vuosina kiinnostukseni on laajentunut koskemaan ihmismielen maisemia myös yleisemmin ja koen, että sen myötä minulle on avautunut aivan uusi maailma ja jopa elämäntehtävä! 

Kun sain ensimmäisen tyttäreni ja myöhemmin kaksi lisää, ajattelin heti, että onpa helpotus, pääsen kasvatustyössäni helpolla, koska ymmärrän heitä jo "valmiiksi", olenhan nainen itsekin. Huh, kuinka väärässä saatoinkaan olla! On ollut elämäni arvokkain ja kasvattavin matka päästä seuraamaan kolmen, keskenään täysin erilaisella luonteella varustetun tyttären kasvun matkaa ja sitä, miten jokainen heistä tarvitsee erilaista tukea ja kannustusta uskoakseen itseensä ja omiin unelmiinsa. Tavoitteiden asettaminen ja tavoitteleminen ei ole vain meidän aikuisten oikeus! 

Myös toimiessani jalkapallojoukkueen valmentajana ja joukkueenjohtajana, olen päässyt aitiopaikalta seuraamaan pienen ujon urheilijan alun kasvua itseluottamusta puhkuvaksi sisupussiksi, ja alkuun laiskasti treenaamiseen suhtautuvan lapsen räjähdysmäistä motivaation nousua hänen löydettyään omat vahvuutensa. Saan valtavasti voimaa siitä, kun voin auttaa toista ihmistä löytämään itsestään voimavaroja, joita hän ei tiennyt olevan olemassakaan!

Koulutukseltani olen markkinoinnin ja kansainvälisen kaupan sekä yritystoiminnan tradenomi. Olen opiskellut myös kasvatustieteitä ja psyykkistä valmennusta.

Valmistuttuani ammattikorkeakoulusta 2000-luvun alkupuolella, myönnän, että ainut tavoitteeni oli löytää työura, joka olisi nousujohteinen, hyvällä palkalla varustettu ja josta saisi hienon tittelin. Saavutin ne kaikki työurallani, mutta se ei tuonutkaan automaattisesti onnea ja sisäistä tyytyväisyyttä. Päinvastoin. Huomasin tavoittelevani kokoajan enemmän ja enemmän, lisää ja lisää ja asettavani "olen tyytyväinen sitten kun..." -tavoitteita yhä uudestaan. Vaikka kaikki oli näennäisesti hyvin ja koin arvostusta ja lämmintä välittämistä kaikissa työtehtävissäni, olo oli sisäisesti levoton. Usein tunnistin odottavani alitajuntaisesti sitä hetkeä, kun kaikki olisi "valmista" ja alkaisin nauttia elämästä kaikilla sen osa-alueilla. Nuo aikaisemmat työhön liittyvät tavoitteeni olivat omalle arvomaailmalleni täysin vääriä, josta outo tyytymättömyys johtui. Juoksin oravanpyörässä, jonka tärkeyden onnellisuudelleni olin rakentanut itse ja joka "haaveitani" täyttäessäänkin enemmän kulutti kuin antoi energiaa.

Kaikki valinnat elämässä eivät ole olleet, eivätkä koskaan tule olemaan helppoja, mutta kun uskaltaa kuunnella sydäntään, alkaa ymmärtää, että onnellisimmillaan ihminen on silloin, kun hän toimii puhtaasti omasta arvomaailmastaan käsin, omien vahvuuksiensa voimin ja saa toteuttaa täyttä potentiaaliaan! Ja nämä asiat tarkoittavat kaikille eri asioita elämässä. Tärkeintä ovatkin juuri ne Sinulle itsellesi ominaiset tavoitteet, jotka tuovat mielekkyyden Sinun elämääsi.

Ammennan työssäni valmentajana paljon omista kokemuksistani kumpuavaa tietotaitoa tavoitteiden asettamisesta ja matkasta niihin. Kun omat tavoitteet on luotu realistisesti ja innostavasti, mikä tahansa on mahdollista! Yritykseni Viiden tähden Sinä - Tavoite- ja voimavaravalmennus on perustettu, koska haluan auttaa Sinuakin löytämään ne merkitykselliset työkalut tavoitteidesi saavuttamiseen. Niiden tavoitteiden, jotka vievät juuri Sinua lähemmäs omaa, unelmiesi elämää!

Tavataan tulevissa valmennuksissa!


"Jenni vie kadehdittavan hyvin suunnitelmat käytäntöön, omaa loistavat ilmaisutaidot ja onnistuu poimimaan ratkaisun siemeniä tilanteista, missä muut etsivät jo hanskoille naulan paikkaa." 

- Eeva 

"Jenni on intohimoinen kaikessa mihin ryhtyy, kannustava ja hyväksyvä tyyppi, joka välittömällä läsnäolollaan murtaa jäät ja jonka lasi on vajaanakin aina puoliksi täynnä!"

- Saila 

”Jenni on päämäärätietoinen tyyppi, joka uskoo unelmiinsa ja tekee töitä niiden eteen! Hän elää, kuten opettaa: rehellisesti sydäntään kuunnellen, eikä koskaan luovuta!” 
- Joni 

"Jenni on sydämellinen ja päämäärätietoinen, omiin arvoihinsa ja tavoitteisiinsa lujasti nojaava. Hän on kannustava ja pyrkii aina auttamaan ratkaisun löytymisessä elämän eri osa-alueiden haasteissa!"

- Maaret