Tieni työelämään:

Jo nuoruusvuosinani muistan olleeni äärimmäisen kiinnostunut ihmismielestä ja siitä, miten monin tavoin ihmisten asennoituminen itseensä ja elämään voi toisistaan erota. 

Miksi toiset uskovat pystyvänsä mihin tahansa - ja usein siksi pystyvätkin - kun toiset avoimesti myöntävät, että eivät usko voivansa juurikaan vaikuttaa omaan elämäänsä, ainakaan kovin merkittävästi. Ääripäissä ovat he, jotka rakentavat elämänsä pala palalta itse, ja he, jotka ottavat vastaan sen, mitä "valmiina annetaan". Suurin osa ihmisistä kuitenkin seilaa jossain tuolla välissä, harmaalla alueella, etsien oman näköisiään valintoja. 

Nuorena aikuisena, valmistuttuani ammattikorkeakoulusta, tiesin haluavani HR-alalle. En nähnyt mitään muuta vaihtoehtoa, se vain tuntui niin oikealta. Kun tilaisuus sitten koitti, tingin jopa 4kk:n ajan palkastani, jotta sain unelmani käynnistettyä. HR-tehtävissä tiesin pääseväni lähelle sydämen tehtävääni: kiinnostustani ihmismieleen, ihmisten motiiveihin ja tavoitteisiin, ja miten niitä voisi parhaiten hyödyntää työelämässä niin, että sekä työntekijä että työnantaja olisivat tyytyväisiä. HR-ala tarjosikin tätä kaikkea, mutta vuosien myötä homma alkoi sisältää paljon enemmän mekaanista tekemistä kuin mitä toivoin. En halunnut käyttää työaikaani lukujen raportoimiseen, lomakkeisiin ja rutiinisuorittamiseen, halusin olla lähempänä ihmistä!

Monien mutkien ja sattumien kautta, päädyin yrittäjäksi. Siis minä, jonka ei koskaan pitänyt ryhtyä ainakaan yrittäjäksi! Ja kuinkas kävikään. Eräs työpsykologin kanssa käyty keskustelu oli elämässäni se käänteen tekevä ja nyt elän työuralla unelmieni elämää! Se, että saan työskennellä itselleni merkityksellisten asioiden parissa, on yksi suurimmista onnellisuuden aiheista elämässäni. 

Koulun penkillä:

Olen valmistunut markkinoinnin ja yritystoiminnan AMK-tradenomiksi, jonka lisäksi olen opiskellut kasvatustieteiden appron, psyykkistä valmennusta sekä teatteritaiteen perusopintoja. Ajattelen kuitenkin niin, että koulun penkillä ei synny se todellinen ammattitaito, vaikka arvokkaat perusteet siellä oppiikin. Parhaat opit työura-unelmiin, ihmisten vahvuuksien tunnistamiseen ja työtehtävien tuunaamiseen liittyen olenkin saanut HR-tehtävistä niin rekrytoijana, asiakaspalvelijana kuin esimiehenäkin. Parhaita keskusteluja ovat olleet ne, kun on ehditty kohdata aidosti ihminen ihmisenä. 

Vapaa-ajastani:

Olen kolmen tyttären äiti ja yhden miehen puoliso. Meillä harrastetaan paljon urheilua ja vapaa-aika kuluu paljolti KKK-menetelmällä: Kuljettaessa, Kannustaessa ja Kustantaessa. Lasten kilpaurheiluharrastukset ovat tarjonneet korvaamattoman mahdollisuuden oppia toisen ihmisen motivoimisesta ja omiin kykyihin uskomisen merkityksestä. Olen toiminut vuosia myös tyttöjalkapallojoukkueen joukkueenjohtajana ja olenkin vaivihkaa jo tuonut pieniä ripauksia mentaalivalmennusta myös noiden alakouluikäisten futaajien joukkueeseen. On ollut mielettömän palkitsevaa nähdä, miten lyhytkin keskustelu allapäin olevan futistytön kanssa, onkin saanut hänet loistamaan kentällä seuraavassa pelissä! "Koska mä kokeilin sitä, mitä sä ehdotit kokeilemaan!" Mielen voima on uskomaton. 

Nautin itseni kehittämisestä ja luen paljon self help -kirjallisuutta ja suoritan lyhyitä kursseja, vain koska innostun uuden oppimisesta. Haastan omia ajatuksiani säännöllisesti ja uskonkin, että sen myötä olen oppinut mieleltäni hyvin joustavaksi ja muiden elämäntilanteita kohtaan suvaitsevaiseksi. 

Läheisteni ja työni lisäksi rakastan arkisen arvokkaita asioita: villasukkia, ajatuksia herättäviä podcasteja, pitkiä polkupyörälenkkejä, hikoilua, akustista musiikkia, ysäripoppia, teehetkiä ystävien kanssa, sisustamista, unelmointia ja karvaisia eläimiä. 

Tällainen minä olen. Täältä löydät muiden mielipiteitä minusta. Toivottavasti pääsisin tutustumaan Sinuunkin valmennusten merkeissä!